Geocaching

Så när jag började skriva förra inlägget var det egentligen dagens utflykt jag hade tänkt skriva om. Det blev ju istället en massa tankar och funderingar kring uppfostran men det var rätt skönt att få det ur sig.

Hur som helst, jag hade ju lovat Tuva en utflykt och hon ville gärna göra det där som jag gör när jag letar saker i skogen d.v.s. jag antar att hon menar orientering. Det är ju dock svårt att orientera utan en bana, men jag hade hört talas om geocaching och det kändes lite liknande. Eller måste bara flika in att jag hört talas om geocaching för länge sedan men aldrig känt något sug efter att prova förrän nu.

Fixade både fika och lunch att äta ute och tog med mig barnen till Osaby säteri. Där i närheten skulle det finnas ett par cachar, visste inte riktigt hur många de skulle orka med men det visade sig att det hade räckt alldeles utmärkt med två. Vi gjorde tre, men den sista hittade vi inte. Tänker skylla lite på att det var så mycket brännässlor där som försvårade letandet, särskilt när man har med sig barn som inte riktigt klarade av att inte stå på näsan bland dessa hela tiden. Tuva var rätt så besviken faktiskt efter de första två cacharna, hon trodde ju att vi skulle hitta en skatt. Som tur var hade jag förutsett att det kunde hända så jag hade tagit med mig ett par Kinderägg som jag placerade ut så hon skulle hitta dem i slutet. Det visade sig vara ett smart drag, vips så var dagen räddad och Tuva kände sig väldigt stolt över sig själv. “Vilken tur att jag hittade dom, jag är såå mycket bättre än dig på att leta” Hon trodde på fullaste allvar att påskharen måste ha glömt de äggen där sedan påsk, så jäkla söt.

Efter detta åkte vi in till en lekplats, vädret var så fint och barnen hade inte bråkat en enda gång sedan vi åkte hemifrån. Det var rätt så mycket barn på den lekplatsen men vi stannade en stund och passade på att fika också. Efter en kort runda till affären för att köpa klistermärken körde vi hemåt. Moa var helt slut, hon hade bara sovit en kort stund i bilen på väg till lekplatsen och hon är just nu lite mittemellan om hon behöver sova på dagen eller inte. Det övergick dock till övertrötthet strax innan hon skulle lägga sig (hurra;). Nä men det gick rätt smidigt ändå, hon förstod snabbt att det var skönt att sova trots allt. Nä nu ska jag rasta vovven och sen ska det bli skönt att sova även för mig.